Saturday, December 16, 2006

The Italian connection

Ernst Pedersen er administrerende direktør i Glimt. På grunn av hans ekstremt gode italienske forbindelser foreslår jeg at man heretter kaller ham for ”direttori amministrativi Pedersen”. Bare hør på denne historien.

I begynnelsen av november kunne Pedersen fortelle til Avisa Nordland og Glimts hjemmesider at klubben hadde fått tilbud fra det italienske fotballforbundet om å få ”en løpssterk midtbanespiller på 22 år, som har spilt for Sheffield Wednesday og Italias U-21 landslag” til Bodø. Ikke nok med det: Lønna til spilleren skulle betales av det italienske fotballforbundet! Glimt var plukket ut til et prosjekt sammen med seks andre europeiske lag: *Braga(Portugal) *Levante(Spania) *Lens(Frankrike) *Legia Warzawa(Polen) *Red Bull Salzburg(Østerrike) *Lokomotiv Moskva(Russland).

For en fantastisk nyhet! En førsteklasses italiensk spiller – og så gratis, da! Enda mer utrolig: Mens Glimt anno 2006 er et middels norsk adeccolag, er de andre lagene som nevnes solide eliteserielag fra tildels mye bedre ligaer enn den norske! Men slik er det å ha en klubbdirektør med gode forbindelser og et vinnende vesen, han kan få til ting som andre direktører bare kan drømme om.

Når noe høres ut som om det er altfor godt til å være sant, viser det seg ganske ofte at det heller ikke ER sant. Enhver nyhet fra norsk toppfotball snappes som regel straks opp av alle fotballnettsider og andre medier som skriver om fotball - men akkurat denne nyheten ble kun sitert av nettstedet Alltid Fotball. For det var et par ting som skurret ganske kraftig når det gjaldt denne saken. Glimtsupporterne fant selv ut at det faktisk ikke finnes ”en løpssterk midtbanespiller på 22 år, som har spilt for Sheffield Wednesday og Italias U-21 landslag”. Undertegnede sjekket på hjemmesidene til et par av de andre klubbene som nevnes i denne ”samarbeidsavtalen”, bl.a. Red Bull Salzburg, og saken var ikke nevnt med et ord. Jeg fant heller ingenting på hjemmesidene til det italienske fotballforbundet.

Jeg mailet mine betenkeligheter til Alltid Fotball, som tok kontakt med Glimts administrasjon, og deretter kunne melde følgende (11. november): ”Har akkurat hatt kontakt med kilder høyt oppe i Glimt-systemet som bekrefter at historien er sann. Det er fortsatt ikke bekreftet hvilken spiller som kommer, men innholdet i historien er iallefall sann.” På spørsmål om hvordan det var mulig å få i stand en slik fantastisk avtale fikk Alltid Fotball følgende svar fra styreleder Benn Eidissen: ”Det er en forretningshemmelighet, men nettverk og timing er viktige stikkord i denne sammenheng”.

Med andre ord: Med en direktør som Ernst Pedersen er det meste mulig! Men noen få dager etterpå sprakk såpeboblen: Glimt var blitt utsatt for en italiensk svindler ved navn Alessandro Zarelli, 22 år, som tidligere hadde bløffet seg til prøvespill i lag langt nede i divisjonene i England. Alltid Fotball måtte slukøret krype til korset i en ny artikkel: ”En italiener rundlurte Bodø/Glimt. Og vi bet på.”

Men vent litt, Ernst Pedersen var da slett ikke blitt lurt! Han uttalte følgende til Avisa Nordland 16. november: ”Vi er ikke lurt, men ble FORSØKT lurt inn i et opplegg.” Alle Glimtsupporterne var imidlertid ikke helt enige med sin ”direttori amministrativi”, noe som viste seg i diverse innlegg i deres debattforum. To eksempler:1) ”Det som gjør det hele så trist er at Ernst (…) har skrytt av det til ikke bare hjemmesiden, men også "nevnt" det i avisa ved en rekke anledninger. Han klarte også å få det inn når han var i debatt på TV.” 2) ”Dette er jo amatørmessig. Hele fotballnorge ler jo nå av Ernst”.

En god latter forlenger livet, sies det - og da har jo Ernst Pedersen gjort en velgjerning mot alle fotballinteresserte nordmenn. Særlig gjelder dette Tromsø Ils supportere, som like etter at vi berget plassen i Tippeligaen i tillegg virkelig fikk noe å flire av på tampen av sesongen. Høsten var definitivt rød og hvit!!

No comments: